Marike Berkhuysen

Houd deze website in de gaten, er wordt nog hard aan gewerkt.

Inspiratie spreekster
voor bijeenkomsten op gebied van opvoeding, ouderschap en onderwijs.

"Als liefde door bewustzijn stroomt, vitaliseert het lichaam"

Vanuit deze grondslag inspireer, train en begeleid ik opvoeders naar een
zienswijze én zijnswijze om de dagelijkse omgang met kinderen vorm te
geven op een manier die hun eigen gezondheid dient en die van het kind.

Marike Berkhuysen

Kort & krachtige lezingen

In het toepassen van oude vaardigheden als waarschuwen, preken, dreigen, straffen en herinneren, liggen angst- en machtstructuren ten grondslag die dissonant zijn met hetgeen wij mensen in de kern zijn. Oude stijl opvoeden werkt niet meer en levert stress en frustratie op bij de opvoeder en het kind.

Om het oude systeem om te gooien is het nodig dat opvoeders wezenlijk anders gaan denken en doen, een transformatieve verandering ondergaan. Het loslaten van de manier van opvoeden hoe je het altijd hebt gedaan, erover hebt gedacht, of hoe je zelf bent opgevoed is moeilijk maar niet onmogelijk.

Ik heb Opvoeden in een Nieuw Universum (NUopvoeden) opgericht en een training ontwikkeld om opvoeders hiervan bewust te maken, nieuwe vaardigheden aan te reiken en nieuwe - vitaliserende - ervaringen te laten opdoen.

Onderdelen van de training zijn uitgewerkt tot kort & krachtige lezingen. De lezingen zijn geschikt voor bijvoorbeeld ouderavonden op scholen en organisaties die opvoeders aanmoedigen om sterk te staan in de omgang met kinderen en vanuit kracht en visie heldere kaders neer te zetten.


"Met humor en voorbeelden slaat Marike een brug tussen 'hogere doelen' en de hectiek van het praktische dagelijks leven met kinderen. Haar doortastendheid, speelse wijze van communiceren en het scherp neerzetten van voor iedereen herkenbare thema's maken haar een boeiende en inspirerende spreekster."
- I.Boersma, directeur primair onderwijs

Lees meer over Marike: hier.


Contact


Mail

welkom@marikeberkhuysen.nl

Tel.

(+31)6 238 171 77

Adres

Fok 68, 8441BR Heerenveen