+31 6 23 81 71 77

welkom@marikeberkhuysen.nl

Fok 68, 8441BR Heerenveen

Durf te weten

Het ‘Wat Zég je dan?’ trainings- en coachingstraject of een eenmalig coachingsgesprek is iets voor jou als je in je diepste gedachten wéét dat de koers die je vaart in het ouderschap niet de koers is die je zou willen varen. Ook is het iets voor jou als je wel tevreden bent over hoe het gaat, maar je hebt behoefte om meer diepgang te ervaren door helder te leren doorzien en benoemen welke eigen (nog onbewuste) visie hier aan ten grondslag ligt.

Het kan zijn dat je merkt dat hóe je het nu doet niet de effecten oplevert waar je op had gehoopt. Het kan ook zijn dat je – los van de effecten – merkt dat je eigen gedrag niet past bij wie je in de kern bent. Je bent een innerlijke referentie kwijt en merkt dat je meer brandjes aan het blussen bent dan dat je op pro-actieve wijze omgaat met je kind. Je blijft jezelf bijvoorbeeld steeds herhalen, je gelijk opeisen, je gaat mopperen, toegeven of dreigen. Eigenlijk wéét je van jezelf dat je over je eigen grenzen gaat.

Je kiest bewust voor een traject waarin je getraind en gecoacht wordt, omdat jij jezelf serieus neemt in wat je voelt, denkt en doet, én omdat je beseft dat je kind er ook recht op heeft dat jij verantwoordelijkheid neemt voor jouw doen en laten in je ouderschap.

Je verlangt er naar om heldere sturing te geven aan je (opgroeiende) kind op een manier waarbij jij vooral ook inspirerend bent voor jezelf.  Ontdekken hoe je dát doet heeft meer opvoedende waarde dan welke  zogenaamde opvoedende ‘regel of afspraak’ die je kan bedenken.

Doe de uitspraken test

Doe ook onderstaande uitsprakentest om op praktische wijze te toetsen of een los inzichtelijk consult of een training iets voor jou is. Hoor jij jezelf bijvoorbeeld wel eens zeggen:

,,Opschieten, anders kom je te laat.”
,,Vergeet niet om […].”
,,Doe een jas aan, het is koud buiten.”
,,En ik meen het!”
,,Je moet eerst je huiswerk afmaken.”
,,En nou tel ik tot 3 en is het afgelopen.”
,,Als dat weer gebeurt, dan [….]!”
,,Ja zie je nou. Daarom zei ik nog zo […].”
,,Eet eens door.”
,,Hoe vaak moet ik het nog tegen je zeggen?”

Herken jij bovenstaande, dan is een los consult of de training “Wat Zég je dan?” zeker een eye-opener. Het brengt je praktische inzichten en handvatten waardoor je anders gaat kijken naar dit soort uitspraken.

Ook als je de zinnetjes niet herkent, draagt de training of een los consult bij aan helder zien hoe en wat je reeds doet. Je geeft daarmee verdieping en meer stevigheid aan jouw eigen visie. Dat inspireert jezelf en anderen.

Grenzen stellen en naleven zonder jezelf te hoeven herhalen.

Als je eenmaal ziet hoe je dát doet, kun je het nooit meer niet zien.

Marike Berkhuysen