+31 6 2381 7177

welkom@marikeberkhuysen.nl

Fok 68, 8441BR Heerenveen

”Als ik terugkijk loopt een kracht voor didactisch denken, het vertalen van (hogere) inzichten naar dagelijkse praktijk, iets helder maken, en vooral het geven van trainingen als gouden draad door alles heen. Mijn ervaringen als juf, wetenschapper en moeder komen nu samen.

“Life itself is movement” is één van de stellingen in mijn proefschrift over bewegingsprogramma’s in de hartrevalidatie. Ik ben opgeleid en werkzaam geweest als docente lichamelijke opvoeding en als bewegingswetenschapper, en gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het ontwikkelen van diverse lesprogramma’s, het zelf geven van lessen en trainingen en de inhoud vooral ook toetsen op de praktische waarde, deed en doe ik altijd met veel integriteit en enthousiasme.

In ben moeder geworden in Atlanta, USA van 3 dochters. Daar wonende kwam ik in aanraking met Love and Logic. De visie over mens-zijn en grondslag voor de omgang tussen ouder en kind sprak mij enorm aan. Al snel werd ik gecertificeerd om hierin training te geven aan (Amerikaanse) ouders.

Terug in Nederland heb ik mij verder verdiept en geschoold in onze natuurlijke innerlijke intelligentie als mens en in de ordening van de communicatie tussen mensen. Weer focuste ik mij op het ontwikkelen en toetsen van een trainingsprogramma, nu met de ouder-kind relatie in het vizier. Het resultaat is de oudertraining ‘Wat Zég je dan?’, een zuiver, doortastend en betrouwbaar curriculum gebaseerd op een holistische kijk op mensen en gezondheid. Al meer dan 15 jaar begeleid ik ouders bij het ontdekken van een ‘Koers in Ouderschap’ die vanbinnen uit klopt en past bij het kind.

Door het geven van RGM lessen blijf ik tevens mensen aanmoedigen om ook letterlijk in beweging te komen of blijven. Eens een gymjuf, altijd een gymjuf. Als RGM practitioner faciliteer ik een vrolijke, ‘bedrieglijk eenvoudige’ beweegactiviteit waarbij vooral de hersenen bewust en actief worden uitgedaagd. Het is de onderliggende bewegingswetenschap en de wijze waarop tijdens een RGM-les het bewegen wordt gestimuleerd, waar ik warm voor loop .

Bewegingsvrijheid faciliteren, is en blijft mijn motto. Life itself is movement!

Als liefde door bewustzijn stroomt, harmoniseert het lichaam.

Alleen dan kan gezondheid zich manifesteren.

Als het angst is dat door bewustzijn stroomt, blijft liefde een mentaal idee. Dat is de opmaat naar gezondheidsklachten want de werking van ons lichaam wordt niet aangestuurd door slechts een idee.

Marike Berkhuysen