+31 6 23 81 71 77

welkom@marikeberkhuysen.nl

Fok 68, 8441BR Heerenveen

Ik ben opgeleid tot docent Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschapper en daarna werkzaam geweest als wetenschappelijke onderzoeker. Eerst voor de Rijksuniversiteit Groningen en later voor Emory University in Atlanta, USA. Ik promoveerde op een wetenschappelijk onderzoek naar bewegingsprogramma’s in de Hartrevalidatie. 

In Atlanta, USA werd ik moeder van 3 dochters (1998, 2000, 2002). Daar wonende kwam ik in aanraking met Love and Logic: een visie over mens-zijn en over de grondslag voor de omgang tussen ouder en kind waar ik mij diep in herkende. Al snel werd ik gecertificeerd om hierin training te geven aan (Amerikaanse) ouders.

Terug in Nederland (2007) heb ik mij verder verdiept en geschoold in mijn en onze natuurlijke (innerlijke) intelligentie als mens en de inter-menselijke communicatie. Ik richtte een praktijk op om als trainer-coach mensen te begeleiden bij het ontplooien van hun (persoonlijk) leiderschap via de weg van ouderschap.

Gaande weg werd mij helder hoe graag ik werk met mensen (van alle leeftijden) die zowel hun roep van binnen volgen om een goede ouder te zijn als ook hun bewustzijn willen verruimen over de manier waarop ze als mens een bijdrage leveren aan de relatie met hun kind en zijn ontwikkeling.

Ik hou ervan mensen te vragen om een stapje opzij te doen van de klassieke wetenschappelijke wereld en ze uit te nodigen om in alle zuiverheid – met lijf en leed -in hun eigen ouderschap te gaan staan. In jouw ouderschap ben je zelf de onderzoeker en de wéten-schapper. De kennis die je vergaart gaat dan over jezelf en het vreugdevolle en fascinerende is dat deze kennis altijd ten goede komt aan de ontwikkeling van je kind.

Als liefde door bewustzijn stroomt, harmoniseert het lichaam.

Alleen dan kan gezondheid zich manifesteren.

Als het angst is dat door bewustzijn stroomt, blijft liefde een mentaal idee. Dat is de opmaat naar gezondheidsklachten want de werking van ons lichaam wordt niet aangestuurd door slechts een idee.

Marike Berkhuysen